قرار گرفتن در صفحه اول گوگل

قرار گرفتن در صفحه اول گوگل

قرار گرفتن در صفحه اول گوگل، مهم‌ترین هدف کسب و کار‌های رو به رشد و موفق است. رسیدن به صفحه اول گوگل کار ساده‌ای نمی‌باشد، اما این به معنای غیرممکن هم نیست. تقریباً 80 درصد از کاربران پاسخ سؤالاتشان را در صفحه اول گوگل جستجو کرده و کمتر از 20 درصد برای دریافت پاسخ جستجوی خود به صفحات دوم به بعد مراجعه می‌کنند. شاید برایتان سؤال باشد که چرا باید صفحه اول گوگل باشیم؟ یا چگونه در صفحه اول گوگل قرار بگیریم؟ و هزینه آمدن به صفحه اول گوگل چقدر است؟ برای اینکه بتوانید کسب و کارتان را به کاربران نشان دهید یا محصولی را به فروش رسانید، حداقل باید در صفحه اول و در بهترین حالت سه لینک اول باشید. این امر زمانی تحقق می‌یابد که از امکانات سئو سایت به بهترین شکل استفاده کنید. اما این امکانات چه هستند و چه مراحلی را باید برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل انجام دهید. این مقاله به عنوان یک راهنمای کامل برای پاسخ به سؤالات چگونه در سرچ گوگل باشیم، تدوین شده است. پس از مطالعه این پست می‌توانید تکنیک‌‌های رسیدن به صفحه اول گوگل را یاد گرفته و از آن استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با ما همراه باشید.

سئو سایت یعنی چه؟

سئو (SEO)، یا همان بهینه‌سازی موتور جستجو (Search Engine Optimization)، به معنی بهینه‌سازی سایت مطابق با استاندارد‌های موتور‌های جستجوی به منظور جذب بازدیدکنندگان است. به زبان ساده، سئو شامل مجموعه نکات و استراتژی‌‌هایی است که با رعایت آن‌ها می‌توانید تاییدیه موتور‌های جستجو را جهت دیده شدن برای کاربران دریافت کنید. کلیه فعالیت‌‌های طراحی سایت، استراتژی محتوایی و انجام تولید محتوا شامل حوزه سئو می‌شود. در واقع هدف از به کارگیری سئو این است که موتور‌های جستجو هنگام سرچ کاربر رتبه بهتری به مقالات و محصولات سایت سئو شده اختصاص داده و آن‌ها را به کاربر نشان‌دهند. هزینه آمدن به صفحه اول گوگل برای افرادی که آشنایی کمی با سئو دارند، ممکن است بالا باشد اما اگر به نکاتی که در ادامه گفته می‌شود، توجه کنید با به کارگیری آن‌ها به هزینه زیادی برای قرار گرفتن سایت در صفحه اول گوگل نیاز نخواهید داشت.

چرا باید صفحه اول گوگل باشیم

پاسخ این سوال را با طرح یک مسئله برای شما بیان خواهیم کرد. تصور کنید شما به دنبال خرید یک کیبورد با برند مشخص هستید. حال در مرورگر خود با کلید واژه خرید کیبورد تسکو سرچ می‌کنید. در این حالت چقدر امکان دارد شما برای دیدن محصولات به صفحه دوم بروید؟ براساس تحقیقات انجام شده معادل نرخ کلیک رتبه یک گوگل ۳۶.۴ درصد، رتبه دوم 12.5 درصد، رتبه سوم 9.5 درصد و به همین ترتیب پایین‌تر می‌آید. در حالی که صفحه دوم دارای نرخ کلیک ۱.۵درصد است. تجربه کاربری از جستجو ارزش بالا آمدن مقالات و محصولات در صفحه اول را نشان می‌دهد. رسیدن به صفحه اول موتور‌های جستجو نه تنها باعث دیده شدن کسب و کار شما خواهد شد، بلکه آن را رونق بخشیده و در صورت ارائه خدمات و محتوای مناسب، مخاطب دائمی خود را جذب خواهید کرد. به این ترتیب می‌توانید درآمد بالایی به دست آورید.

برای کدام کلمات کلیدی می‌خواهید در صفحه اول موتور‌های جستجو باشید؟

ابتدا باید تعیین کنید برای کدام کلمات کلیدی می‌خواهید اولین صفحه‌ای باشید که کاربر پس از جستجو به آن می‌رسد. این کلمات می‌تواند شامل نام برند کسب و کار، خدماتی که در سطح شهر، کشور یا جهان ارائه می‌دهید، خدمات و محصولات ارائه شده در حوزه صنعت مورد نظر یا کلمات کلیدی مرتبط به آن باشد. به این نکته توجه داشته باشید که هر کلمه کلیدی از «آسان» تا «بسیار سخت» دسته‌بندی می‌شود و برای هر کدام باید تلاش معقول یا بسیار زیادی نسبت به رقبا انجام دهید.

 به عنوان مثال، قرار گرفتن در صفحه اول گوگل برای نام برند کسب کار به‌ویژه اگر منحصر به فرد باشد، آسان است. درحالی که قرارگرفتن محصولات یا خدمات ارائه شده شما در صفحه اول موتور‌های جستجو کار دشواری خواهد بود، به خصوص اگر در آن حوزه رقبای سرسخت و زیادی وجود داشته باشد. پس از انتخاب کلمات کلیدی باید راه رسیدن به رتبه بالا را انتخاب کنید. دو را برای رسیدن به صفحه اول گوگل وجود دارد. تبلیغات گوگل یا Adwords و سئو یا بهینه‌سازی وب سایت که هر کدام مستلزم تکنیک‌‌های خاص خود هستند.

تبلیغات گوگل یا Ads

قرار گرفتن سایت در صفحه اول گوگل با استفاده از تبلیغات گوگل شامل هزینه‌ای است. به این صورت که شما کلمات کلیدی مورد نظر خود را به گوگل معرفی کرده و از آن می‌خواهید در صورت سرچ این کلمات کلیدی، سایت شما را در صفحه اول (حتی لینک اول)، به کاربران نمایش دهد.

سئو یا بهینه‌سازی وب سایت

استفاده از روش‌های بهینه‌سازی سایت یا همان سئو یک روش زمانبر است که با به‌کارگیری تکنیک‌ها و روش‌هایی می‌توانید صفحه اول گوگل را به دست آورید.

چگونه در صفحه اول گوگل قرار بگیریم

حال که با سئو و اهمیت به‌کارگیری آن آشنا شدید، باید با نکات و استراتژی‌‌های این حوزه آشنا شوید، تا با استفاده از آن‌ها بتوانید برای سایت‌تان رتبه بهتری کسب کرده و سایت شما در صفحه اول موتورهای جستجو قرار گیرد. به صورت کلی سئو به دو قسمت، سئو داخلی سایت (seo on page) و سئو خارجی سایت (seo off page) تقسیم می‌شود. روش‌هایی که برای کسب رتبه بالا در گوگل استفاده می‌شود، به شرح زیر است.

روش‌های قرار گرفتن در صفحه اول گوگل

اگر می‌خواهید راهی زمانبر را برای بهینه‌سازی سایت‌تان انتخاب کنید و نتیجه بلندمدتی را به دست آوردید باید روش‌های متنوعی را که مورد تأیید و علاقه موتور جستجوی گوگل است انجام دهید. گوگل همان چیزی را دوست دارد که کاربر می‌پسندد، یعنی اگر شما سایتی داشته باشید که کاربران زیادی محتوای آن را بپسندند و از خواندن مقالات آن لذت ببرند و به صورت مداوم برای دیدن خدمات و محصولات سایت‌تان مراجعه کنند، آن سایت را در معرض دید اکثر کاربران قرار می‌دهد. به این منظور باید سایتی با طراحی کاربرپسند و ریسپانسیو داشته باشید که از لحاظ سئو فنی، بهینه باشد. در وهله دوم نوبت به تولید محتوای باکیفیت و یونیک می‌رسد. همه این کارها مستلزم مراحل و روش‌های خاص خود است.

سایت‌تان را از لحاظ فنی بهینه کنید

وبسایتی که خدمات و مطالب شما را برای کاربران نمایش می‌دهد باید نسخه موبایل و رایانه آن طراحی و مشخصات فنی خوبی داشته باشند. محتوایی که کاربر به آن دسترسی دارد باید با سرعت بالا بارگذاری شود. اگر سرعت سایت کند باشد، مخاطب شما زمان خود را صرف بارگذاری آن نکرده و به سایت دیگری مراجعه خواهد کرد، این یعنی از دست دادن نرخ کلیک، مخاطب دائمی و اعتماد کاربر است. طراحی رابط کاربری درعین زیبایی باید دسترسی راحتی را به بخش‌های مختلف داشته باشد. امنیت سایت، با برخورداری از امنیت (پروتکل HTTPS)، هم محتوای شما دربرابر هکرها محافظت می‌شود و هم اعتماد کاربر به خدماتی که ارائه می‌دهید، بیشتر خواهد شد.

نیاز محتوایی سایت و مخاطب خود را بشناسید

پیش از تولید محتوا باید بدانید مخاطبان و مشتریان شما برای پیدا جستجوی خدمات شما به دنبال چه کلید واژه‌هایی هستند. با شناخت نیاز کاربر و چیزی که به دنبال آن است، می‌توانید محتوای متناسب با آن ارائه داده و نرخ ctr یا همان نرخ کلیک کاربر بر روی سایت خود را با تولید محتوای باکیفیت افزایش دهید. برای مثال اگر کسب و کار شما خدمات فروش کیف و کفش را ارائه می‌دهد، اگر بیایید مطالب درباره فروش گوشی و لپ تاپ قرار دهید، بی‌راهه بزرگی را در پیش خواهید گرفت. حتی در حوزه مورد نظرتان یعنی همان کیف و کفش هم باید محتوایی تولید کنید که کاربر به دنبال آن است. برای مثال برای کاربران اندکی، اهمیت دارد که مدل کفش مردمان 100 سال پیش چگونه بود، با تولید محتوا در این زمینه نرخ کلیک بالایی کسب نخواهید کرد. تحقیق کلمات کلیدی مهم‌ترین بخش در تولید محتوای باکیفیت است.

سایت رقبای خود را بادقت آنالیز و تحلیل کنید

سئو یک رقابت همگانی است، همانگونه که اگر شما بخواهید در کسب و کار سنتی فعالیتی را شروع کنید، رقبای خود را بررسی می‌کنید که در آن حوزه عملکرد و ارائه خدمات آن‌ها چگونه بوده، این نکته در فضای آنلاین هم صدق می‌کند. پیش از اینکه بخواهید محتوایی در یک موضوع مشخص تولید کرده و به کاربر ارائه دهید، بدون شک پیش از شما ده‌ها نفر در نتایج جستجوی کلمات کلیدی مورد نظر آن را انجام داده‌اند. به این ترتیب باید گوی سبقت را به دست بگیرید و با تولید محتوای بهتر، باکیفیت‌تر و کامل‌تر نسبت به رقیب‌های خود، اعتماد کاربران و گوگل را به دست آورید. بدون بررسی و شناسایی نقاط قوت و ضعف رقبا، تمام تلاش‌های شما عملاً بی‌نتیجه خواهد بود. با بررسی کمیّت و کیفیت محتوای سایت‌های رقبا، تعداد و نوع بک لینک، استراتژی محتوایی آن‌ها می‌توانید اطلاعات زیادی را به دست بیاورید. برگ برنده شما جایی است که بتوانید بهتر از آن‌ها عمل کنید.

بهترین کلمات کلیدی هدف را انتخاب کنید

نتیجه کیورد ریسرچ (Keyword Research)، یا همان تحقیق کلمات کلیدی فهرست بلند بالایی از هزاران کلمه خواهد بود. هر کلید واژه پر سرچ لزوماً برای انتخاب مناسب نیست. شما باید کلمات کلیدی انتخاب کنید که در زمان کمی بتواند بدون صرف هزینه زیاد، بازدهی بالایی برای سایت شما به ارمغان آورد. ممکن است کلمات کلیدی پیدا کنید که کاربران زیادی آن را جستجو کنند، اما میزان رقابت در آن به‌قدری بالا باشد که هرچقدر هم بتوانید محتوای باکیفیت تولید کنید، نتوانید از پس رقبای قَدَر خود بر بیاید. یا کلمات کلیدی انتخاب کنید که در جستجوی مخاطب قرار دارد، اما این کلمات ارتباط زیادی با ارائه خدمات شما نداشته باشد. بنابراین تمام جنبه‌های مختلف را باید مدنظر قرار دهید و سپس اقدام به انتخاب کلمات کلیدی نمایید.

برای کاربران محتوا تولید کنید نه گوگل

پس از تحقیق کلمات کلیدی، برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل باید چهار نوع محتوا تولید کنید. محتوای بلاگ (Blog post)، اگر یک سایت فروشگاهی دارید باید برای صفحه محصولتان (Product page) محتوای یونیک و باکیفیتی تولید کنید، صفحه دسته‌بندی (Category page)، برای صفحات دسته‌بندی که محصولات مختلف را ارائه می‌دهد، باید توضیحات مناسبی بنویسید. صفحه فرود (Landing page)، برای صفحاتی که کاربر برای انجام کاری به آن سر می‌زند، مانند صفحه ثبت نام، همه این موارد مستلزم تولید محتوا‌های هدفمند، باکیفیت و مخاطب محور است.

تولید محتوای هدفمند، با کیفیت و منحصر به فرد

محتواهای تولید شده باید با استراتژی مشخصی تولید شوند، برای مثال باید یک استراتژی و تقویم محتوایی داشته باشید و مطابق با آن تصمیم بگیرید روی چه کلمات کلیدی، با چه هدفی محتوا نوشته شود و چه زمانی آن را منتشر کنید. محتوای شما باید بهتر از رقبا باشد به این صورت که هم جامع و کامل‌تر بوده و هم جستجوی کاربر را پوشش داده و به سوال آن‌ها پاسخ مناسبی ارائه دهد. محتوای کپی مثل یک ویروس کشنده برای سایت شما است. اگر اقدام به کپی کردن محتوا کنید، نه تنها جایی در دل مخاطبان نخواهید داشت بلکه گوگل شما را اسپم تشخیص داده و در طولانی مدت اگر این کار ادامه دار باشد، محتواهای کپی باعث پنالتی سایت شما می‌شود.

لینک‌های داخلی و خارجی ایجاد کنید

لینک دهی اهمیت بالایی در ترکیب محتوای سایت دارد. لینک دهی به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم می‌شود. لینک دهی داخلی شامل کلیه لینک‌هایی است که میان دسته بندی‌ها و محتوا‌های تولید شده که مرتبط با هم هستند، ایجاد می‌شود تا کاربران بتوانند به تمام بخش‌های سایت دسترسی پیدا کنند. از سوی دیگر به ربات‌های خزنده گوگل کمک می‌کنند تا ارتباط معنایی محتوا‌ها را فهمیده و مطالب را سریع‌تر ایندکس کنند. جذب بک لینک یا لینک‌دهی خارجی از سایت‌های مرتبط باعث افزایش اعتبار سایت شما می‌شود. به همین ترتیب می‌توانید با سایت‌هایی که در حوزه کسب و کار شما هستند تبادل لینک کرده یا از آن‌ها درخواست کنید به صورت ریپورتاژ آگهی به شما لینک‌‌دهند.

صبور باشید و تلاش کنید

قرارگرفتن در صفحه اول گوگل مستلزم تلاش زیاد برای رعایت نکات بهینه‌سازی سایت است. گوگل سایت‌هایی که تمام نکات فنی و محتوایی را رعایت کنند، به کاربران نشان می‌دهد و هر اندازه کاربران بیشتری به آن سر بزنند و از مطالب استفاده کنند، گوگل نیز به آن رتبه بهتری داده و صفحه اول را به آن‌ها اختصاص می‌دهد. کلیه نکات گفته شده تنها بخش کوچکی از دنیای وسیع سئو است که می‌تواند برای کسب رتبه بالا به محتوای سایت شما کمک کند. بنابراین صبور باشید و با درنظر گرفتن همه جوانب، بهترین‌ها را به مخاطبان خود ارائه دهید.

بازگشت
تلگرام
واتساپ
موبایل