آموزش سئو داخلی (On-Page SEO)

همانطور که می‌دانید موفقیت در روند جست‌وجو به بهینه‌سازی عوامل مهم فنی، سئو داخلی و خارجی موتورهای جست‌وجو وابسته است.

در سال‌های اخیر شاهد افزایش تمرکز روی فعالیت‌های سئو خارجی مانند ایجاد پیوند و سایر کارهای فنی بوده‌ایم؛ اما واقعیت این است که اگر به اصول سئو داخلی توجه نکنید، کارهای ارزشمندی که خارج از صفحه انجام می‌دهید، مفید نیست و در واقع به هدر خواهد رفت.

متخصصان حرفه ایی سئو می‌دانند که سئو داخلی دائما باید در اولویت قرار گیرد. از آنجا که دنیای موتورهای جستجوگر هر روز در حال پیشرفت است، دانش سئوی به‌روز شده باید در صفحه شما لحاظ شود. فراموش نکنید که رقبا می‌توانند موفقیت سایت شما در سئو را متوجه بشوند.

در این مقاله می‌خواهم درباره  این که سئو داخلی چیست، چرا اهمیت دارد و 10 مورد از مهم‌ترین ملاحظات سئو داخلی در دنیای امروز کدام است، صحبت کنم.

اگر شما هم می‌خواهید سئو داخلی سایت‌تان را به روز و کارآمد نگه‌دارید، با ما همراه شوید.

[lwptoc]

سئو داخلی چیست؟

سئو داخلی که به سئو درون صفحه‌ای نیز شناخته می‌شود به عمل بهینه ‌سازی صفحات وب برای بهبود رتبه‌ بندی وب‌سایت مورد نظر در موتورهای جست‌وجو و به دست آوردن ترافیک واقعی گفته می‌شود. (دوستانی که اطلاعی از سئو ندارند پیشنهاد می شود که از مقاله سئو چیست بازدید کنند.)

علاوه بر انتشار محتوای مناسب و با کیفیت بالا، سئو داخلی شامل بهینه‌سازی عناوین، برچسب‌های HTML (عنوان، متا و هدر) و تصاویر است. همچنین سئو داخلی بدان معناست که باید اطمینان پیدا کنید وب‌سایت شما از تخصص، اعتبار و قابلیت اطمینان بالایی برخوردار است.

در هر صورت سئو داخلی شامل موارد مختلفی است که در صورت رعایت همگی در کنار هم وب‌سایت شما بهتر دیده خواهد شد و در رتبه بالاتری قرار خواهد گرفت.

این همان چیزی است که هر متخصص سئو آرزوی آن را دارد!

چرا سئو داخلی اهمیت دارد؟

سئو داخلی از این منظر که به موتورهای جستجوگر برای تشخیص این که صفحه شما و محتوای آن تا چه حد به موضوع مورد جست‌وجو کاربر مربوط می‌شود و چقدر به درد او می‌خورد. این روزها هر چه موتورهای جستجوگر پیشرفت می‌کنند، توجه به محتوای صفحات و کاربردی بودن آن‌ها بیشتر می‌شود. به این صورت تا سال‌های آینده کمتر شاهد صفحات نامربوط به‌عنوان جستجوی خود خواهید دید. گوگل به خاطر استفاده از الگوریتم‌های پیچیده در موارد زیر بسیار بهتر از گذشته عمل می‌کند:

  • درک این که کاربران هنگام تایپ یک کلیدواژه، دقیقا دنبال چه چیزی هستند.
  • دادن حق انتخاب کاربران بر اساس هدفی که دارند. (خرید، اطلاعات و…)

سازگاری با سئو داخلی ضروری است و شما می‌توانید با اطمینان از این که آنچه در وب‌سایت و محتوای آن برای کاربران قابل مشاهده است (مانند متن‌ها، تصاویر، فیلم‌ها و فایل‌های صوتی) و مواردی که تنها برای موتورهای جستجوگر اهمیت دارد (مانند تگ‌های HTML و داده‌های ساختاری) به‌خوبی بهینه‌سازی شده باشند، نتیجه دلخواه خود را به دست بیاورید.

علاوه بر این شما نمی‌توانید سئو داخلی را به‌راحتی نادیده بگیرید، زیرا شما کنترل بیشتری روی عناصر داخلی سایت بر خلاف عناصر خارجی سایت از جمله بکلینک دارید.

اگر روی افزایش قدرت سئو داخلی خود کار کنید، خیلی زود افزایش ترافیک و میزان مشاهده صفحه خود را مشاهده می‌کنید و بازده بیشتری دریافت خواهید کرد.

در ادامه به 10 موردی که اشاره می‌کنیم توجه کافی داشته باشید تا بتوانید نتایج بسیار بهتری در رتبه‌بندی، ترافیک و… داشته باشید. حالا که سئو داخلی را شناختیم، دیگر بیشتر از این شما را منتظر نمی‌گذاریم. برویم سراغ 10 مورد حیاتی در مورد سئو داخلی.

فاکتورهای سئو داخلی

1.E-A-T ( e-a-t چیست ؟ )

E-A-T، مخفف Expertise (تخصص)، Trustworthness (اطمینان) و Authoritativeness (اعتبار)، چارچوبی است که مسئولان گوگل برای ارزیابی خالقان محتوا، صفحات وب و وب‌سایت‌ها به طور کلی استفاده می‌کنند.

Expertise به این معنی است که آیا محتوای شما فارغ از این که محتوای عمومی یا بسیار تخصصی باشد را متخصصان تولید می‌کنند.

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با جستجوی یک موضوع سایت‌های بی ربطی به شما پیشنهاد می‌شود؛ گوگل در حال رفع کامل این مشکل است. در اصل گوگل می‌خواهد پیوندهایی به صفحات ارائه دهد که محتوای مفید، جامع، مرتبط و دقیق را منتشر کرده‌اند.

نمایش تخصص شما در صفحه باعث اعتماد بیشتر گوگل و کاربران شده و باعث می‌شود که کاربران برای یافتن پاسخ سوالات خود به صفحه شما سر بزنند و از آن استفاده کنند. از طرف دیگر رقبا هم موفقیت شما در سئوی داخلی را مشاهده رصد می‌کنند و با این کار به آن‌ها می‌فهمانید که رقیب سرسختی برای‌شان هستید!

Authoritativeness اعتباری است که صفحه شما دارد و این مهر تاییدی بر مفید بودن صفحه دارد. بعد از این که گوگل تشخیص داد شما در زمینه مشخصی فعالیت دارید، باید این موضوع را هم تشخیص دهد که مطالب و محتوای موجود در صفحه شما در مورد موضوع مربوطه، صحیح و مفید هستند.

این اتفاق به وسیله لینک‌های پیوند داده شده، میزان اشتراک‌گذاری صفحه توسط کاربران، میزان بازدید و نظرات می‌افتد؛ بنابراین برای افزایش اعتبار صفحه باید محتوای مفید داشته باشید.

Trustworthness اعتمادی است که کاربران و گوگل به صفحه شما پیدا می‌کنند. برای به دست آوردن این اعتماد ارزشمند می‌توانید از اعتبار تولیدکنندگان محتوای صفحه خود استفاده کنید و آن را به اشتراک بگذارید. زمانی که کاربران ببینند کسی که این مقاله را نوشته دارای جوایز مختلف و رزومه قوی است، مقاله را تا انتها خوانده و از آن استفاده خواهند کرد. با این کار گره‌ای از کار مخاطب باز کرده‌اید و به سوال او که برای پاسخش به صفحه شما آمده است، پاسخ داده‌اید.

E-A-T

 

گوگل همیشه امتیازات ویژه‌ای برای محتوای با کیفیت اختصاص داده است. گوگل به وسیله محتوای با کیفیت صفحات مفید و با کیفیت را شناسایی کرده و در رتبه‌های اول و بر عکس سایت‌هایی که مطالب مفیدی ندارند را در رتبه‌های آخر جست‌وجو برای کاربران قرار می‌دهد.

رابطه روشنی بین آنچه در نتایج گوگل به دست می‌آید و محتوای با کیفیت بالا در صفحات وجود دارد که می‌توان آن را علیت یا همبستگی نامید. هر چه که هست باید به این نکته توجه کنید که E-A-T در نتایج جستجوی گوگل نقش دارد و این موضوع به این معنی است که E-A-T باید در استراتژی سئو داخلی شما مورد اهمیت قرار گیرد.

2. Title Tag یا برچسب عنوان

برچسب عنوان یک برچسب HTML است که در قسمت بالای هر صفحه وجود دارد، یک اشاره کوچک به موضوع مطرح شده در صفحه را فراهم می‌کند. این قسمت به صورت برجسته‌ای در صفحات و در پنجره مرورگر به‌عنوان پیوند قابل کلیک استفاده می‌شود.

برچسب عنوان به خودی خود تاثیر کمی روی رتبه‌بندی صفحات دارد، به همین دلیل بسیاری از افراد از توجه به آن غافل می‌شوند. توجه داشته باشید که برچسب عنوان به درد نخور، تکراری و نامناسب و ضعیف می‌تواند تاثیرات منفی روی سئوی داخلی شما داشته باشد و کاربران را از صفحه شما فراری دهد!

3. توضیحات متا

از اوایل سئو، توضیحات متا یک نکته مهم بهینه‌سازی بوده است. توضیحات متا یا برچسب‌های متا که توضیحی راجع به آن صفحه ارائه می‌دهند، اغلب در SERP ها زیر عنوان صفحه، نمایش داده می‌شوند.

هرچند گوگل تأیید می‌کند توضیحات متا به رتبه‌بندی کمک نمی‌کند، شواهد حاکی است که توضیحات متا به صورت غیر مستقیم به رتبه‌بندی صفحه شما کمک خواهد کرد. پس در اینجا نیازی نیست به حرف گوگل گوش کنید!

بهینه‌سازی درست توضیحات متا، می‌تواند از راه‌های زیر بهبود رتبه صفحه کمک کند:

  • افزایش میزان کلیک (CTR).
  • درک از کیفیت نتیجه.
  • درک آنچه وب‌سایت شما ارائه می‌دهد.

توضیحات متا

4. عناوین

آیا می‌خواهید محتوای وب‌سایت شما در جستجو، عملکرد خوبی داشته باشد؟ شروع به نوشتن عناوین قانع کننده کنید. به اشتراک گذاشتن یک عنوان برای یک پست وبلاگ ممکن است خیلی اساسی به نظر برسد، اما یک عنوان عالی می‌تواند به معنای تفاوت بین یک کلیک و یک برداشت باشد، به همین دلیل ایجاد آن‌ها به صورت استراتژیک اهمیت زیادی دارد.

عناوین شما باید به‌گونه‌ای انتخاب شوند که بتواند روی SERP ها ایستادگی کند تا کاربران را مجبور می‌کند تا روی تیتر مطالب شما کلیک کرده و خواندن مطالب را ادامه دهند.

عنوان مناسب در تمامی عرصه‌ها نقش مهمی دارد زیرا یکی از اولین مواردی است که کاربر با آن روبرو می‌شود.

 

استفاده از یک عنوان جذاب می‌تواند مخاطبی را که به دنبال مطلب موردنظر نیست را هم قانع کند تا به آن نوشته سری بزند.

 

عنوان باید به‌گونه‌ای انتخاب شود تا از نظر روانشناسی روی مخاطب تاثیر گذاشته و او را به دیدن ادامه مطلب ترغیب کند.

بنا به نوع نوشتار گاهی عناوین بهتر است دقیق، شفاف و رک نوشته شوند اما گاهی هم عناوین مرموز و اسرارآمیز به جذابیت بیشتر محتوا کمک شایانی می‌کند. تصور کنید نوشته‌ای درباره لوازم آرایشی و بهداشتی می‌خوانید. کدام‌یک از این دو عنوان باعث می‌شود به مطلب نگاهی بیاندازید؟

  • ریمل آسمان
  • احساس سبکی مثل ابر، ریمل آسمان

در نوشتن عنوان‌ها همیشه خودتان را جای مخاطب بگذارید تا بهترین عنوان را بنویسید.

5. سر تیترهای Header

سر تیترهای هدر عناصری هستند که از H1 تا H6 را شامل می‌شوند که برای شناسایی عناوین و زیرنویس‌ها و جداسازی آن‌ها از هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. به‌عنوان مثال تفاوت بین متن پاراگراف و سر تیتر را می‌توان از طریق Header تعیین کرد.

سر تیترها یا Header ها به اندازه سابق برای رتبه‌بندی صفحه شما اهمیت ندارد اما اهمیت آن همچنان در سئوی داخلی و کاربران شما وجود دارد. داشتن چهارچوب مشخص در نوشته، استفاده از اندازه‌های مختلف فونت، بولد بودن یا نبودن یک قسمت می‌تواند از خسته شدن خواننده محتوا جلوگیری کند.

همچنین این موضوع به کاربران کمک می‌کند تا به‌راحتی به مطلبی که مد نظر دارند دسترسی پیدا کرده و از آن استفاده کنند. استفاده نکردن از Header برخی اوقات پیدا کردن مطلب موردنظر در کل متن را مثل پیدا کردن سوزن در انبار کاه، خسته‌کننده و بیهوده می‌کند.

6- نوشتن بهینه و سئو

نوشتن SEO به معنی تولید محتوا با توجه به نیازهای کاربران و اصول موتورهای جستجوگر است. استراتژی‌های مهم و موثری در محتوا وجود دارد که فراتر از پر کردن جاهای خالی متن با کلمات کلیدی است. محتوای بی‌کیفیت و نامرتبط مخاطبان را خسته و تعداد آن‌ها را کم می‌کند.

شما باید به‌گونه‌ای محتوای نوشتاری خود را تهیه کنید که مخاطبان را به خود جذب کرده و آن‌ها را به استفاده دوباره از صفحه شما ترغیب کند. این کار می‌تواند باعث معرفی صفحه شما توسط کاربران به سایر مخاطبان کند که از جمله موثرترین روش‌های تبلیغی به شمار می‌رود.

7- هرزنویسی واژگان کلیدی

هرچه تعداد صفحات بیشتری برای هدف قرار دادن یک کلمه کلیدی داشته باشید، بهتر می‌توانید برای آن کلمه کلیدی رتبه‌بندی کنید. به نظر شما این جمله درست است یا غلط؟

به صورت واضحی این کار باعث نابودی سئو صفحه شما می‌شود. با این کار مخاطبان سردرگم شده و علاوه بر آن تاثیر نامناسبی در رتبه‌بندی صفحه شما در موتورهای جستجوگر ایجاد خواهد شد.

keyword cannibalization

زمانی که شما چندین صفحه را برای یک کلمه کلیدی ایجاد و مدیریت می‌کنید، در واقع با خودتان رقابت کرده و ارزش محتوای خودتان را پایین می‌آورید. ممکن است شما هم با صفحاتی برخورد کرده باشید که پر از کلمات کلیدی بی‌معنی در هر جمله هستند و به احتمال زیاد دیگر به آن صفحه باز نخواهید گشت؛ بنابراین این کار را با خود و صفحه‌تان نکنید.

امیدوارم هر چه زودتر این تصور نادرست از سئوی داخلی از بین برود!

8- بازنویسی و بروزرسانی محتوا

بیشتر تولیدکنندگان محتوا به ایجاد محتوای جدید پرداخته و روی آن تمرکز دارند و این کار باعث می‌شود تا محتواهای تولیدی گذشته خود را بررسی و به‌روزرسانی نکنند.

این موضوع یک اشتباه بزرگ است که باعث بی‌ارزش شدن محتوای ایجاد شده در صفحه می‌شود. بررسی محتوای ایجاد شده در صفحه به شما در موارد مختلفی کمک می‌کند. از جمله:

  • باعث می‌شود ارزیابی کنید که آیا محتوای موجود شما در حال دستیابی به اهداف خود یا خیر.
  • با بررسی محتوا مشخص می‌شود که آیا اطلاعات موجود در محتوای شما هنوز صحیح است یا قدیمی‌شده است (حتی به کلی تغییر کرده است).
  • کمک می‌کند بدانید تولید چه نوع محتوایی برای شما سودمندتر است.

بررسی محتوا به افزایش قدرت سئو داخلی کمک فراوانی می‌کند و باعث ارزشمندی بیشتر صفحه مورد نظر می‌شود. این روزها با توجه به افزایش ارتباطات و دسترسی همگان به منابع اطلاعاتی گسترده، داشتن اطلاعات کهنه و حتی کپک‌زده باعث کاهش محبوبیت شما می‌شود. از طرفی اگر شما مطلب نادرستی در صفحه داشته باشید اعتبارتان کاهش خواهد یافت و از طرف دیگر دیدن این که آخرین به‌روزرسانی مطلب، مربوط به 7 سال گذشته بوده، حس خوبی را به خواننده منتقل نمی‌کند. علاوه بر این‌ها شما می‌توانید روی مطالب ارائه شده در صفحه خود تمرکز کرده و آن‌ها را بهبود ببخشید تا به‌عنوان یکی از منابع اصلی در مورد مطلب موردنظر شناخته شوید.

9- استفاده از تصاویر

استفاده مناسب از تصاویر مرتبط با صفحه می‌تواند باعث افزایش قدرت صفحه شود. این تصاویر باید با کیفیت، مرتبط و جذاب باشند و به‌گونه‌ای استفاده گردند که مخاطب را تحت تاثیر قرار دهند.

به‌عنوان مثال از تصاویری که باعث توهین به قوم یا گروه خاصی می‌شود به شدت پرهیز کنید. ابتدا در مورد تصویر موردنظر خود به اندازه کافی اطلاعات پیدا کنید سپس آن را در صفحه خود قرار دهید. استفاده از تصاویر نامناسب می‌تواند ارزش صفحه را پایین آورد. بهینه‌سازی تصاویر باعث داشتن کارایی مناسب و ارزشمند سئو می‌شود و مزایای مختلفی از جمله موارد زیر دارد:

  • فرصت‌های رتبه‌بندی اضافی به واسطه قرارگیری در دسته جست‌وجوی تصاویر
  • تجربه بهتر برای کاربران
  • افزایش سرعت تعداد دفعات بارگذاری صفحه

تصاویر نباید دیرفهم باشند. حتما از تصاویری استفاده کنید که به متن شما مرتبط بوده و دارای نکات کلیدی هستند. به این وسیله تصاویر خود می‌توانند به تنهایی نقش موثری در افزایش قدرت محتوا داشته باشند.

استفاده مناسب از تصاویر مرتبط با صفحه

تاثیر دیگر تصاویر در تولید محتوا ماندگاری در ذهن مخاطب است. معمولا در صورتی که یک عکس تأثیرگذاری داشته باشد، در ذهن مخاطب ماندگار شده با دیدن آن به یاد محتوای آن می‌افتد.

حتی در برخی اوقات یک تصویر می‌تواند برداشتی از کل یک نوشته یا محتوا باشد و تمامی آن را در خود خلاصه کرده باشد. تصاویر در تولید محتوا می‌تواند مخاطبان را به تعامل با خود وادار کنند. تصاویر مرتبط و مناسب می‌تواند باعث بیشتر دیده شدن محتوای تولید شده شوند.

گاهی اوقات تصاویر در تولید محتوا می‌توانند نقش ادویه در غذا باشد. مخاطب زمانی که با تصویر روبه‌رو می‌شود استراحت کرده، آرامش بصری گرفته و راغب به شنیدن و خواندن ادامه مطلب می‌شود.

از دوران قدیم برای تاثیرگذار و جذاب‌تر کردن مطالب از تصاویر استفاده می‌شد. در کتاب‌ها، تعلیمات، نقالی‌ها و…

اکثر اطلاعاتی که در ذهن به ذخیره می‌شود، مجموعه‌ای از تصاویر است و همین امر می‌تواند نشان‌دهنده اهمیت استفاده از تصاویر باشد.

از مواردی که در تاثیرات تصاویر در تولید محتوا نقش مهمی ایفا می‌کند، انتخاب تصویر مناسب با موضوع است. انتخاب نادرست عکس می‌تواند علاوه بر از بین بردن تاثیر مناسب روی مخاطب، باعث سردرگمی و بی‌اعتمادی وی شود. تصویر مناسبی که برای موضوع انتخاب شده باشد، روی ضمیر ناخودآگاه تاثیر گذاشته و باعث می‌شود ماندگاری آن بیشتر شود.

تعداد تصاویر در تولید محتوا

تعداد تصاویر در نوشته با توجه به موضوع و البته حجم آن متفاوت است. معمولا برای نوشته‌های 500 تا 700 کلمه بین 2 تا 3 تصویر مناسب است. به همین نسبت تعداد تصاویر مورد نیاز با توجه به تعداد کلمات مقاله افزایش می‌یابد.

انتخاب تصاویر در تولید محتوا

برای انتخاب بهترین تصویر، باید علاوه بر آشنایی با موضوع، گستره بزرگی از تصاویر مختلف را رصد کرده، بهترین آن را انتخاب کرد. استفاده از تصاویری که در گوگل جست‌وجو می‌شود می‌تواند باعث کاهش ارزش محتوای تولید شده باشد.

بسیاری از تصاویری که در این موتور جست‌وجوگر وجود دارد دارای قانون کپی رایت هستند. بهتر است از سایت‌هایی که عکس‌های خام و بدون حق امتیاز را منتشر می‌کنند استفاده کنید.

یکی دیگر از موارد با اهمیت تصاویر در تولید محتوا نام‌گذاری آن است. انتخاب نام صحیح و البته نحوه صحیح نام‌گذاری می‌تواند تاثیر هر چه بیشتری داشته باشد. اگر به این موضوع توجه کنید، مطمئن باشید که کاربران و رقبا متوجه حرفه‌ای‌تر بودن محتوای شما می‌شوند.

مورد دیگر حجم تصاویر در تولید محتوا است. حجم تصاویر باید به‌گونه‌ای باشد که صفحه زیر 4 ثانیه باز شود. این موضوع باعث بیشتر دیده شدن سایت و محبوب‌تر شدن آن می‌شود. هر چه تولید کننده محتوا بیشتر با عکاسی، فوتوشاپ، رنگ و سایر موارد آشنا باشد، می‌تواند از این امکان استفاده بیشتری کند و هنر خود را نشان دهد!

10- جذب کاربر

تقویت عناصر سئو در صفحه وب‌سایت شما فقط نیمی از نبرد است.

جذب کاربر

نیمی دیگر این است که اطمینان حاصل کنید که کاربران ریزش نخواهند داشت؛ اما در عوض، آن‌ها همچنان محتوای شما را مشاهده می‌کنند، با آن تعامل برقرار می‌کنند و بیشتر بازمی‌گردند. حفظ و نگهداری کاربرانی که با صفحه شما در ارتباط هستند کار سختی است، اما قطعا قابل انجام است. برای افزایش تعامل با کاربران از افزایش سرعت سایت، تجربه کاربران، بهینه‌سازی محتوا و… استفاده کنید.

اگر درباره سئوی داخلی مشکل یا سوالی دارید، حتما سوال خودتان را در قسمت نظرات مطرح کنید تا پاسخ آن را به شما بدهم.