آنالیز سئو (Analysis Seo)

آنالیز سئو؛ آنالیز سئو سایت (Analysis Seo)
[lwptoc]

پسرک از بقالی محل به خانمی زنگ زد و خواهش کرد تا کارهای حیاط خانه را به او بسپارد اما زن قبول نکرد ولی پسرک باز اصرار کرد و گفت علاوه بر زدن چمن، کارهای دیگری چون جارو زدنِ پیاده‌رو را هم با نصف قیمت برایتان انجام می‌دهم اما زن نپذیرفت و گفت که من نیروی دارم و از او راضی هستم. مغازه‌ٔ‌دار بعد از اتمام مکالمه‌ی پسرک، به او پیشنهاد کار داد اما پسرک نپذیرفت و گفت، که من با صاحب کارم صحبت می‌کردم و می‌خواستم ببینم او از من رضایت دارد یا خیر.

running

ما چگونه عملکرد خود را در کار یا روابط‌مان ارزیابی می‌کنیم؟ اگر نتیجه‌ی مطلوبی از کارمان نگیریم، عملکردمان را ارزیابی می‌کنیم؟

در هر مسیری که باشیم باید قبل از ادامه مسیر لحظه‌ای ایستاد و به اطراف نگاه کرد و مسیر طی شده را در ذهن‌مان مرور کنیم و بعد ادامه دهیم تا از فرط خسته بودن یا هر دلیل دیگری ادامه‌ی مسیر را با گامی محکم‌تر پیش ببریم.

گام‌های که برای به‌دست آوردن جایگاه در گوگل یا هر موتورجستجوی دیگری برمی‌دارید، مستلزم جلبِ رضایت انسانی است. اما این جلب رضایت مطمئناً با ترفند به‌دست نمی‌آید و به استراتژی خاصی نیاز دارد. استراتژی که در آن وضعیت شما و رقبا مورد تجزیه‌وتحلیل قرار می‌گیرد و مشخص‌کننده‌ی نقطه‌ی شروع، نقاط پیشرفت و الویت‌ها‌ّست.

آنالیز سئو یعنی:

تجزیه و تحلیل یا آنالیز سئو که یکی از ممیزی‌های سئو است به شما کمک می‌کند که از وضعیت خود آگاه شوید. بدین معنی که این تحلیل شما را نسبت به کانالِ ترافیک،‌ رتبه‌بندی کلمات کلیدی و استراتژی محتوا، خطاهای فنی و عملکرد رقبا آگاه می‌کند. در واقع با این آنالیز، ادامه‌ی مسیری که سایت باید طی کند را ارزیابی می‌‌کنید و مناطقی که نیاز به بهبود دارید را شناسایی می‌کنید.

شناسایی نقاط تمرکز در آنالیز سئو :

  • ترافیک

در هنگام تجزیه‌وتحلیل ترافیک، باید کانال‌های مختلف را بررسی کنید تا از ورودی‌های که منجر به ترافیک می‌شوند، مطلع یابید. این ورودی‌ها می‌تواند شامل:

  • بررسی ارگانیک «checking your organic»
  • ارجاع «referral»
  • شبکه‌های اجتماعی «social media»
  • بازاریابی ایمیلی «email marketing»
  • جستجوی پولی «paid search»
  • ترافیک اجتماعی پولی و مستقیم «paid social and direct»

 علاوه بر  اینها ممکن است کانال‌های دیگری باشند که توانایی در ایجاد جذبِ بازدیدکنندگان داشته باشند.

در حالت ایده‌آل، باید بیشترین ترافیک خود را از منابع ارگانیک جذب کنید، زیرا این امر معمولاً بهترین بازدیدکنندگان را به همراه خواهد داشت. به علاوه، شما مجبور نیستید که برای همراهی بازدیدکنندگان پولی پرداخت کنید اما اگر بیشتر ترافیک خود را از ورودی‌های ارگانیک به‌دست نمی‌آورید، احتمالاً باید در استراتژی سئوی خود تجدید نظر کنید.

  • آنالیز استراتژی محتوا

قبل از آنالیز استراتژی محتوا باید بتوانیم به سوالات زیر پاسخ دهیم:

  1. قیف تبدیل ما چگونه است؟
  2. آیا یک مسیر منطقی محتوایی برای مخاطبین‌مان طراحی کرده‌ایم؟
  3. آیا در قیف، چه گپ‌های وجود دارد و چگونه می‌توان آنها را پُر کنیم؟

conversion funnel

در هنگام آنالیز استراتژی محتوا، باید با طراح تقویم محتوایی خود در ارتباط باشید تا اگر موضوعی را از دست دادید، آن را بنویسید، اگر محتواهایی را که تولید کرده‌اید و رتبه‌ یا ورودی برای شما نمی‌آورند، آنها را حذف یا ویرایش نمایید یا مطالب قدیمی را به‌روزرسانی کنید. در نهایت، باید نقاط درد مشتری را بشناسید و درصدد درمان آن باشید تا مسیر سفر را با آرامش طی کند.

  • آنالیز کلمات کلیدی

استراتژی محتوایی تا حدی استراتژی کلمه کلیدی را مشخص می‌کند. همان‌طور که شکاف‌هایی را در قیف تبدیل یا موضوعاتی که رتبه‌‌ای برای آنها در نظر گرفتید را شناسایی می‌کنید، طبیعتاً عباراتی را همزمان پیدا خواهید کرد که باید مورد هدف قرار دهید. با این حال شما باید عمیق‌تر بررسی کنید و برای چیزی که قرار است تولید کنید رتبه‌ای تعیین کنید تا بتوانید بقیه‌ی استراتژی خود را طراحی و تدوین کنید.

با استفاده از ابزارهای مختلف تجزیه‌وتحلیل سئو، که بعداً در مورد آنها صحبت خواهیم کرد، می‌توانید بفهمید که کدام عبارات نشان‌دهنده بهترین عملکرد و بدترین عملکرد شما بوده است اما در پایان باید پی ببرید که استراتژی کلمه‌کلیدی خود را چگونه کار کنید تا نتیجه‌ی خوبی حاصل شود.

  • تحلیل رقبا

قبل از اینکه برای کلمات کلیدی رتبه‌ای تعیین کنید، باید بدانید که رقبای شما در همان کلمه‌ کلیدی در چه رتبه‌ای هستند. همان‌طور که قبلاً بحث کردیم، استراتژی محتوا و استراتژی کلمه کلیدی در کنار یکدیگر قرار دارند، بنابراین باید بر روی محتوای رقبا نظارتی دقیقی انجام گیرد.

باید در تحلیل رقبا به این سوالات، پاسخ دهید:

  1. رقبای شما چه کسانی هستند؟
  2. آیا باید آنها آنچه را که هدف قرار می‌دهند، شما هم آن را هدف قرار دهید؟
  3. آنها دقیقاً موقعیت شرکت خود را چگونه تعیین می‌کنند؟
  4. شرکت شما نسبت به موقعیت آنها در کجا قرار دارد؟

هر چیزی که از تجزیه‌وتحلیل رقابی خود به‌دست می‌آورید، باید استراتژی‌ کلمه کلیدی و محتوای شما را مشخص کند. شما می‌خواهید مسیر خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که از نقاط قوت خود استفاده کنید و از نقاط ضعف رقبای خود بهره‌برداری کنید، بنابراین دنبال کردن کلمات کلیدی آنها و زیرنظر گرفتنِ استراتژی محتوای آنها عاقلانه است.

  • آنالیز سئوی داخلی

برای اینکه محتوا و استراتژی کلمات کلیدی شما تأثیرگذار باشند، باید مطمئن باشید که راهی که برای سئوی صفحات در پیش گرفتید، درست است. اگر پست‌های وبلاگ و صفحات سایت شما به طور موثری برای جستجو بهینه نشده باشند، با هدف قرار دادن کلمات کلیدی جدید یا نوشتن در مورد موضوعات جدید، هیچ رتبه‌ی را کسب نمی‌کنید.

هنگام ارزیابی موفقیت خود در صفحه، باید اطمینان حاصل کنید که استراتژی کلمه کلیدی شما به وضوح در هر صفحه تعریف شده است. اگر هدف صفحه شما به‌دست آوردن رتبه در یک کلمه کلیدی معین است، باید مطمئن شوید که آن عبارت در عنوان متا، توضیحات متا، عنوان صفحه و در سراسر متن دیده می‌شود.

علاوه بر این، باید از لینک‌های داخلی، داخل مقاله‌ی موردنظر و برای ارتباط با سایر مقالات مرتبط استفاده کنید. همین عمل به تجربه‌ی کاربری سایت شما و تشکیل یک هسته‌ی محتوای منطقی در سایت کمک می‌کند.

می‌توان عناوین صفحات سایت را با تگ H1 نشان داد اما به‌خاطر داشته باشید که این عناوین باید با استراتژی سئوی شما مطابقت داشته باشد و در عین حال نیز مطمئن شوید که موضوع صفحه شما را نشان می‌دهد.

از تگ H2 نیز باید می‌توان برای جداسازی و سازماندهی محتوا برای خوانندگان استفاده کنید. اکنون که تمرکز گوگل بر جستجوی معنایی است می‌توان از این تگ بهره برد و با استفاده از آن کاربر کلیدی را مورد هدف قرار داد.

در نهایت، هر تصویری که در صفحات شما نمایش داده می‌شود باید متنی مطابق با موضوع عکس جایگزین شود تا زمانی که عکس به نمایش در نیابد، آن متن گویای آن تصویر باشد. بنابراین اگر متنی وارد نشود، سایت در دسترس تمام مخاطبان قرار نمی‌گیرد.

  • آنالیز سئوی خارجی

لینک‌های خارجی نیز برای موفقیت سئوی شما بسیار مهم هستند. اگر سایر سایت‌های مرتبط و با کیفیت بالا به شما به‌عنوان یک مرجع لینک بدهند، الگوریتم گوگل، سایت شما را به عنوان یک یک منبع موردِ اعتماد تفسیر می‌کند. تجزیه و تحلیل بک لینک‌ها و ایجاد یک استراتژی برای ایجاد بک لینک‌ها می‌تواند برای موفقیت سایت شما ضروری باشد.

مطمئناً، شما هم طرفدار استفاده از بک لینک‌های مرتبط از سایت‌هایی با دامنه‌ی بالا هستید و از هجوم لینک‌ها به سایت‌های جعلی با اعتبار دامنه‌ی کم پرهیز می‌کنید. برای اطمینان از این قضیه، اسپم اسکور خود را پیگیری کنید.

  • خطاهای فنی

اگر تعداد زیادی خطای فنی در سایت خود داشته باشید، گوگل به سرعت محتوای شما را از اولویت خارج می‌کند. خطاها همانند پرچم سرخی هستند که به موتورهای جستجو نشان می‌شوند و اظهار دارند که سایت شما پایدار نیست و ممکن است تجربه کاربری خوبی برای بازدیدکنندگان ارائه نکند.

اگر تعداد زیادی لینک شکسته، خطاهای 404 (زمانی که مرورگرها نمی‌توانند صفحه ای را در سرور پیدا کنند)، تصاویر از دست رفته، حلقه‌های تغییر مسیر، محتوای تکراری، سرعت بارگذاری پایین صفحات یا مجموعه‌ای از مشکلات دیگر دارید، سایت شما به احتمال زیاد رتبه‌ای نخواهد گرفت.

اطمینان از اینکه سایت شما از نظر فنی سالم و نسبتاً بدون خطا است، اساس هر استراتژی موفق سئو است. اگر در این زمینه مشکلی دارید، اینجا نقطه شروع است.

ابزارهای تحلیل سئو:

برای انجام آنالیز سئو، ابزارهای آنلاینی وجود دارند که در ادامه به معرفی برخی از آنها می‌پردازیم.

  • Moz: ابزاری که محترع اعتبار دامنه است و با ورود به این سایت به ابزارهای دیگری دست پیدا می‌کنید.
  • SEMrush: این ابزار به شما این امکان را می‌دهد تا نحوه‌ی رتبه‌بندی سایت خود را پیگیری کنید، کلمات کلیدی جداگانه را بررسی کنید و بررسی کنید چه نوع رقابتی با آنها مرتبط است، همچنین شما می‌توانید خطاهای فنی را پیگیری کنید و بسیاری از کارهای مفید دیگر را انجام دهید.
  • Ubersuggest: ابزار نیل پاتل به کاربران امکان می‌دهد دامنه‌ها یا کلمات کلیدی خاصی را جستجو کنند تا ببینند نتایج پیرامون آن محیط چیست، کلمات کلیدی را ردیابی کنند و عبارات مرتبط را کشف کنند.
  • Alexa: با استفاده از ابزار الکسا، می‌توانید رقبای خود را بر اساس همپوشانی آنها با مخاطبان صنعت خود شناسایی کنید، شکاف‌های کلمات کلیدی را برای سایت خود و سایر سایت‌ها پیدا کنید و بهترین شرایط را برای هدف خود تعیین کنید.
  • Google Search Console: یکی از جنبه‌های که به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید که پرسوناهای شما چگونه محتوای را کشف می‌کنند، این است که می‌توانید قبل از ورود به صفحات مختلف، به سرچ‌هایی که افراد نگاهی بیندازید.
  • Google Keyword Planner: این سایت دارای ویژگی‌های کمتری است اما همچنان به شما امکان می‌دهد کلمات کلیدی مختلف را بررسی کنید تا عبارات مرتبط، عملکرد تاریخی و سطح رقابت مربوط به هر یک را ببینید.

شاه کلید سئو:

انجام تجزیه‌وتحلیل سئو امری ضروری است، زیرا به شما در جهت بهبود استراتژی کمک می‌کند. در واقع شما بدون آنالیز سئو نمی‌توان مسیر هموار و روشنی را برای سئو متصور شوید. علاوه بر این، می‌توانید عناصر اشتباهی را اولویت‌بندی کنید و روی مناطقی در استراتژی خود تمرکز کنید که منجر به بهبود زیادی نمی‌شود.

سئو تهران، منتظر شماست تا چراغ راهی برای ادامه‌ی مسیر سایت‌تان باشد.